Op een verkeerde manier aangeraakt

Wat te doen als je op een verkeerde manier bent aangeraakt

Hey allemaal!

Soms kunnen er dingen gebeuren die ons ongemakkelijk, verdrietig of bang maken. Als je op een verkeerde manier bent aangeraakt door iemand, is het belangrijk om te weten dat het niet jouw schuld is en dat je hulp kunt krijgen. In deze blog gaan we bespreken wat je kunt doen als zoiets gebeurt.

1. Praat erover met iemand die je vertrouwt

De eerste stap is om erover te praten met iemand die je vertrouwt. Dit kan een ouder, familielid, leraar, vriend of vriendin zijn. Vertel hen wat er is gebeurd en hoe je je voelt. Het delen van je gevoelens kan enorm opluchten en het kan je helpen om de situatie beter te begrijpen.

Als je het moeilijk vindt om er met iemand in je directe omgeving over te praten, kun je altijd terecht bij een hulplijn voor kinderen of een vertrouwenspersoon op school. Zij zijn er speciaal om naar je te luisteren en je te ondersteunen.

2. Onthoud dat het niet jouw schuld is wanneer je op een verkeerde manier aangeraakt bent

Het is belangrijk om te weten dat het nooit jouw schuld is als iemand je op een verkeerde manier aanraakt. Niemand heeft het recht om je pijn te doen of je grenzen te overschrijden. Wat er ook is gebeurd, je verdient het om veilig en gerespecteerd te worden.

Soms kunnen mensen proberen je de schuld te geven of je bang te maken om te zwijgen. Laat je niet intimideren. Je hebt het recht om je stem te laten horen en je grenzen aan te geven.

3. Zoek professionele hulp

Naast het praten met iemand die je vertrouwt, kan het ook nuttig zijn om professionele hulp te zoeken. Een therapeut of counselor kan je begeleiden en ondersteunen bij het verwerken van wat er is gebeurd. Ze kunnen je helpen omgaan met je emoties en je sterker maken.

Als je niet zeker weet waar je professionele hulp kunt vinden, vraag dan aan je ouders, leraar of schooladviseur om je hierbij te helpen. Zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste personen en organisaties die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van kinderen die soortgelijke ervaringen hebben gehad.

4. Leer over grenzen en toestemming

Een belangrijk onderdeel van het jezelf beschermen is het leren over grenzen en toestemming. Iedereen heeft het recht om zijn of haar eigen grenzen aan te geven en te bepalen wat er met zijn of haar lichaam gebeurt. Jij bepaalt wie je aanraakt en wie jou aanraakt.

Er zijn veel goede boeken en websites die je kunnen helpen begrijpen wat grenzen en toestemming betekenen. Praat er ook over met je ouders of leraren, zodat zij je kunnen ondersteunen en je kunnen helpen om sterke en gezonde grenzen te stellen.

5. Wees lief voor jezelf

Als je zoiets vervelends hebt meegemaakt, kan het zijn dat je je boos, verdrietig of in de war voelt. Het is belangrijk om lief te zijn voor jezelf en goed voor jezelf te zorgen. Doe dingen die je gelukkig maken, zoals je favoriete hobby uitoefenen, tijd doorbrengen met vrienden of ontspannen met een goed boek of een film.

Als je je nog steeds erg overstuur voelt, vergeet dan niet om dit te delen met de mensen om je heen die je steunen. Ze willen je graag helpen en er voor je zijn.

Op een verkeerde manier aangeraakt?

Onthoud dat je nooit alleen bent als je op een verkeerde manier wordt aangeraakt. Er zijn altijd mensen die om je geven en klaarstaan om je te helpen. Door erover te praten met iemand die je vertrouwt, professionele hulp te zoeken, te leren over grenzen en toestemming, en lief te zijn voor jezelf, kun je sterker worden en het verleden achter je laten.

Je verdient het om veilig en gelukkig te zijn. Blijf positief en wees trots op jezelf voor het nemen van de eerste stappen naar heling en herstel.

Meer informatie en bronnen: